ELNÖKI KÖSZÖNTŐ


Az IPA Baranya Megyei Szervezete 1992. februárjában alakult 25 fővel. Az alapítók közül öten most is velünk vannak, több barátunk már az égben szervezi az IPA-t, vagy minden tekintetben nyugdíjba vonult.

2017-ben ünnepeltük 25. évfordulónkat, melyen velünk voltak a leverkuseni bácskatopolyai, szabadkai, zágrábi, eszéki, soproni, kecskeméti és tapolcai barátaink.

Az elmúlt 27 év rendkívül sok eseménye közül is kiemelkedő volt az 1997-ben Pécsett megrendezett III. Alpok-Adria Biztonsági Fórum, a 2010-ben megrendezett EKF Konferencia, a Szabadkai Városházán aláírt együttműködési megállapodás 2013-ban és a 2015-ben megtartott IPA Szerbia és IPA Baranya kerekasztal munkamegbeszélés.

Rendszeresen fogadtunk delegációkat az olaszországi Velencéből és Savonából, a németországi Leverkusenből, a holland Arnheimből, a franciaországi Nizzából, a szerbiai Topolyáról és Szabadkáról. Meghívásoknak tettünk eleget a külföldi IPA-szervezetek által tartott nemzetközi rendőrnapokon, egyebek mellett az olaszországi Jesolo-ban, az ausztriai Innsbruckban, Grazban, a németországi Bad-Kreuznachban.

A szoros barátságnak köszönhetően számos külföldi kirándulást szerveztünk tagjaink részére.

Jártunk Hollandiában, Szlovéniában, Franciaországban (Párizsban) és több alkalommal a Francia Riviérán: Nizzában, és Monacóban, valamint Ausztriába, Olaszországba, Angliába - Liverpoolba a Beatles hazájába.

Ezek a "kiruccanások" egyben szolgálták a külföld megismerését, az ottani rendőri munkában való tájékozódást és az IPA barátságok erősítését.

Lehetőségünk volt több alkalommal a Gimborni Magyar Héten részt venni, illetve ott előadást is tartani.

Kijelenthetjük, hogy az elmúlt 27 év mozgalmasan telt az IPA-tagok Baranya Megyei Egyesülete számára, s ugyanezen az úton kívánunk tovább haladni. Az IPA jelszavához "Servo per Amikeco", "Barátsággal szolgálni" - híven a jövőben is keressük itthoni egyesületekkel és külföldi szervezetekkel a kapcsolatot. Meggyőződésünk, hogy sport, kulturális és szakmai területen is kölcsönösen sokat profitál ebből mindenki.

Megyénk nem véletlenül viseli a "Mediterrán" jelzőt. Jelenti ez azt, hogy nálunk nem csak az időjárás meleg és csalogató, hanem az itt élő emberek szíve is. Erre tekintettel várunk minden külföldi és belföldi IPA barátot az ország -szerintünk- legszebb megyéjébe Baranyába, Európa Kulturális Fővárosába, Pécsre.

                                                             Varga Zsófia elnök